Знайомство з рижиковою олією

В моїй колекціі рослинних олій є новинка - рижикова (рижієва) олія . До недавнього часу слово "рижик " означало для мене смачний  делікатесний гриб, помаранчово-червоного кольору. На поліссі, восени як правило з десяток екземплярів попадає в мій кошик...а як запропонували придбати  рижикову олію я подумала: невже з грибів ??!..

З чого ж отримують цю дивовижну олію? Зясувалось ! Це однорічна рослинка, яку ми можемо зустріти  у себе на дачі, і  віднести її до бур'янів, навіть не здогадуючись про її чудові властивості.Олію отримують з насіння , вона має протизапальні, ранозагоювальні протиалергічні властивості.У рижикової оліі немає протипоказань і її можна застосовувати в будь-яких косметичних засобах, вона чудово поєднується з різними ефірними оліями.

Особливо корисна ця олія для волосся, ось де кілька рецептів :

       Маска для прискорення росту волосся. 

Нам знадобляться 3 вида олій: рижієва, оливкова і реп'яхова. Цю суміш потрібно втирати в шкіру голови злегка масажуючи.Потримати на волоссі протягом 30 хвилин, після чого добре промити шампунем.

      
Маска для густоти волосся 

 1 жовток, 5 ст. ложок рижикової оліі, все добре перемішати, нанести маску на волосся і обгорнути рушником. Потримати на волоссі протягом 30 хвилин, після чого добре промити шампунем.

     
Тепле обгортання з олією

 Рижикова олія не втрачає своїх властивостей при підігріванні, тому можна робити тепле обгортання з нанесенням оліі на волосся. Такі обгортання добре живлять і зволожують шкіру голови, особливо ефективно при сухому волоссі.

    
Від посічених кінчиків 

Якщо у вас січеться волосся, то перед сном змащуйте їх рижиковою олією. У такому вигляді залиште до ранку, а вранці добре вимийте волосся з шампунем.

Коментарі

Популярні публікації