Догляд за шкірою по годинах.

  

Нещодавно я внесла деякі зміни  щодо нанесення косметики, врахувавши життєві біоритми  шкіри ... вона як і весь організм в певний час пробуджується , працює і відпочиває. Бажано, щоб ці годинки співпали з нашою невпинною працею  задля  збереження краси.  

Рано вранці, з 5 до 7 години, шкіра і весь організм прокидається, найголовніше в цей час для шкіри - зволоження, адже за ніч вона втратила значну частину рідини. Тому, не завадить випити склянку чистої питної води, тонізувати  і освіжати  лице гідролатом  чи травяними льодяними кубиками та  нанести на шкіру зволожуючий косметичний засіб .

Період з 8 до 10 ранку - час максимальної активності системи кровообігу, тому шкіра дуже чутлива до всякого впливу ззовні і схильна до алергічних реакцій.  Не рекомендують в цей час проводити  глибоке  очищення та  пілінг. Також цей період не підходить для проведення антицелюлітних заходів і відвідування лазні, сауни, солярію - такі процедури додатково стимулюють і без того активний кровообіг. Зате для макіяжу період найсприятливіший.

З 10 до 13 години настає період підвищеної активності сальних залоз, унаслідок чого наша шкіра виглядає більш пористою і набуває не дуже естетичного блиску,  мокрі серветки та трішки пудри не завадять  у цей період часу.

З 13 до 17 години фізична активність організму падає, що позначається і на нашому самопочутті (втома, втрата уваги), і на стані шкіри: вона стає тьмяною, втрачає тонус, а вікові зміни стають більш видимими В цей час шкіра практично не здатна сприймати косметичні засоби. 

З 18 до 20 години настає період, оптимальний для проведення більшості косметичних процедур, відвідування лазні і занять фітнесом. У цей час у шкірі йдуть активні обмінні процеси, збільшується споживання кисню, з організму виводяться шкідливі речовини. Косметичні маски, обгортання, салони краси і спа-салони, антицелюлітні процедури потрібно проводити саме в цей час.

 З 20 до 22 години шкіра готується до сну. У цей час найкращий ефект можна отримати від пілінгу. Нанести нічний живильний крем теж краще до 22 години- біоритми такі, що приблизно о 10 вечора пори шкіри закриваються, і крем, накладений пізніше, не принесе того ефекту, який міг би бути, якщо накласти його в заданий час.

Коментарі

Популярні публікації